Stranden

Stranden op Madeira

Madeira ligt midden in de Atlantische Oceaan en wordt aan alle kanten omgeven door een oneindig lijkend water. De zee speelt dan ook een zeer belangrijke rol voor iedereen die het eiland bezoekt. Het brengt namelijk veel ontspanning met zich mee. De zon schijnt hier het hele jaar door, waardoor u heerlijk in het water kunt dobberen voor verkoeling. Ook zijn er diverse watersporten te beoefenen, zoals zeilen, waterskiën, surfen. Ook kunt u een bootreis maken en vissen.

Madeira staat niet bekend als een eiland met veel prachtige zandstranden. Het strand van Madeira is grotendeels bedekt met kiezels en keien. Ook zijn er soms betonplateaus geplaatst die dan als strand dienen. De zee is hier over het algemeen rustig en diephelder, wat natuurlijk een prachtig beeld geeft.

Zwem fanaten hoeven zich op Madeira absoluut geen zorgen te maken. Sterker nog, vaak hoeft men niet eens het hotel te verlaten. Vrijwel ieder hotel heeft de beschikking over een zwembad, waarvan de meeste zijn gevuld met zout water. In de hoofdstad Funchal bevindt zich een zoutwatercomplex, genaamd Lido. Ook de bekende natuurzwembaden tussen de rotsen van Porto Moniz zijn het bezoeken meer dan waard.

Wie toch liever op een goud zandstrand ligt, is dus op Madeira niet op de goede plaats. De kust van buureiland Porto Santo, onderdeel van het archipel Madeira, bestaat echter uit een acht kilometer lang ononderbroken gouden zandstrand, genaamd het “Praia Dourada”. Hier wierp de Portugese zeevaarder João Gonçalves Zarco en Tristão Vaz Texeira in 1418 voor het eerst het anker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel bewoners van Madeira, Porto Santo als ideaal vakantie-eiland beschouwen.

Bekijk Madeira op kaart:

 

Populaire vakanties Madeira